dimarts, 24 de febrer del 2015

Marjal Oliva-Pego. Visita d´hivern.

El diumenge pel matí vaig passar junt a Alberto Martín unes hores al Marjal d’Oliva-Pego.
Finalitzada la temporada de caça els ànecs comencen a deixar-se vore, quasi tots colls verds,  amb alguna parella de siverts, i bragats.

Esplugabous, garcetes blanques, agróns blaus, gavines...

Desafortunadament, el fort vent no facilitava la revisió dels gran grups de gavines corses i mediterrànies, gavinots foscos i argentats mediterrànis,  ni dels arrossars enfangats on s’alimentaven centenars de cuetes blanques,  junt a teuladíns de canyar, mosquiters, pits-blaus, pinsàns i titetes d'hivern i de muntanya...

Com de costum, escassos limícoles, apenes unes poques xerlovites i redonells, acompanyades per tímides judies i, des de els racóns del arrossars, per tímidíssimes bequerudes.
 
Agró blanc. Cada vegada més abundant, almenys en veirem una dotzena
Pel que fa a rapinyaires, veierem arpellots de marjal, xoriguers i àguiles calçades, cap aligot, el mateix que a la resta de La Safor, on apenes hem vist aligots aquest hivern…

Mentre ens moviem pel marjal veirem volant tres grans aus blanques: ¡cignes!...¿¿cigneees ??  Sí, tres enormes cignes muts que veierem posar-se a un arrossar amb bon toll d’aigua.
Suposem que deuen haver fugit d’algún jardí o potser algún estany dels propers camps de golf. En qualsevol cas, són molt cridaners, i posen bé per les fotos J, en peguem algunes.




Salut!


Jose Llàcer