dimarts, 21 de juliol del 2015

Falcons de la Reina a La Safor

Hoola!

De nou hem detectat la presència a La Safor dels interessantíssims Falcons de la reina Falco eleonoroae.
L’estiu passat, a juliol, els vam vore a Xeraco, Tavernes i Oliva, enguany tenim avistaments a Oliva i a Villalonga. Les aus apareixen a àrees costaneres a última hora del dia, al crespuscle, per a després desapareixer cap a l’Est, sobre el mar.

Villalonga
A Villalonga les hem vist en diverses ocasions, en xicotets grups, d’entre tres i cinc aus, a Les Fontanelles, junt al Castell. A partir de les 20:45 apareixen a les pinades, on romanen per una estona, fent volantins per alimentar-se d’insectes sobre els pins, per a després desapareixer cap a la costa.

Oliva
Certament és tracta d’una espècie molt atractiva, passa l’hivern a Madagascar (sí, on els lemurs…), es reprodueix al mediterrani, a colònies situades a illes o al litoral, retardant el periode reproductiu per a alimentar-se de paseriformes en migració, també sembla que emmagatzemen aus vives prop dels nius

Com no ens va a encantar aquesta espècie!


Mapa distribución, de WIKIPEDIA

Com veieu, continuen les Àguiles serperes Circaetus gallicus a les rodalies del Castell de Villalonga, però no hem pogut confirmar si han niat a les pinades properes.





Salut!

Jose Llácer