dimecres, 19 d’abril del 2017

MARJAL DELS MOROS

Amb l'al.licient de tractar de vore algunes aus poc frequents que s’estaven veient allí, el dijous ferem una nova visita a la Marjal dels Moros, un humedal ZEPA situat entre Puçol i Sagunt.

Al'observatori dels xatracs
 Allí trobàrem un elevat nivell d’aigua, amb alguns camins del circuit interior inundats. Fins i tot “excesiu” per a les colònies de xatracs, segóns ens explicà un ornitòleg local.


Moltes, moltissimes aus, com podeu vore a les fotos: xatracs comuns, xatracs bec-llags, menuts, gavines vulgars, capnegres, capblanques, corses, alenes, carregades,  coll-verds, bragats, siverts,…





Pel que fa a les aus més rares, veierem Bec de serra mitjà Mergus serrator i Retoret Bucephala clangula, i deixàrem per a una propera ocasió 😁 les distintes Porzana sp que fins a uns dies abans s’havien deixat vore amb facilitat .

Bucephala clangula

Aquest xicotet marjal em deixa un regust agredolç cada vegada que el visitem: resulta especialment atractiu per trobar-se a la mateixa vora de la mar, junt a la platja,…i també per això sembla especialment delicat, encaixonat entre el Port de Sagunt i la Platja de Puçol, amb un futur incert, lligat al creixement de tots dos.

Alberto a la platja dels Moros. Una platja buida!!
 Salut!

Jose Llácer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada